Biograf oplevelser
Nye danske film 2016

Der kommer masser af nye danske film på programmet i 2016, og de spænder vidt lige fra drama, romantik, spænding til science fiction og komedie. Vi kan bl.a. glæde os til disse film:

  • 3 ting
  • Forældre
  • Mesteren
  • Darling
  • Medina
  • Aminas breve
  • The House that Jack Built

Filmen ’3 ting’

Denne film er én af de mest ventede film i år, da den har to kendte og aktuelle danske skuespillere på tapetet nemlig Nikolaj Coster-Waldau og Birgitte Hjort Sørensen. Netop disse to skuespillere kan man også følge i den populære TV-serie ’Game of Thrones’, og sjovt nok har disse skuespillere ikke mødt hinanden under optagelserne i serien, da disse foregår rundt omkring i verden. Men nu mødes de begge i Jens Dahls thriller ’3 ting’, hvor Coster-Waldau spiller en højintelligent sprængstofsekspert Mikael, der har stjålet 60 millioner kr. sammen med nogle kriminelle serbere. Sidst i filmen vinder hans moral over hans grådighed, og han bliver indlemmet i et vidnebeskyttelsesprogram på betingelse af et værdifuldt samarbejde med politiet. Han stiller krav om 3 ting, som dels er kvinden Camilla (Hjort Sørensen), en kasse fra et opbevaringslager samt retten butter chicken fra en indisk restaurant i Valby. Jens Dahl kender mange nok som medforfatter på ’Pusher’ helt tilbage i 1990’erne. I filmen medvirker også skuespillerne Jacob Lohmann og Lærke Winther.

Andre nye danske film i 2016

Derudover stilles der også store forventninger til disse film, der også forventes at få premiere i 2016:

  • Der kommer en dag. Hovedrollerne spilles af Lars Mikkelsen, Sofie Gråbøl, Lars Ranthe, Sonja Richter og David Dencik, og filmen følger to drenge på 10 og 13 år i dette børnehjemsdrama af Jesper W. Nielsen, der foregår i 1967.
  • De standhaftige. Filmen har Mikkel Boe Følsgaard i hovedrollen, og han kendes fra filmene ’En kongelig affære’, ’Arvingerne’ og ’Sommeren ’92’. I filmen ’De standhaftige’ har han rollen som soldaten Thomas, der har mistet begge ben i Afghanistan. Alligevel følger filmens hans store ambitioner, idet han satser massivt på sin genoptræning, hvor han blandt andet møder balletdanseren Sofie (Cecilie Lassen).

Billede: Peabody Awards

Billede: Gage Skidmore

Related Post