Biograf oplevelser
Det skal du bruge til hjemmebioen

Ser du mange film, så kan det måske være en god idé at indrette en hjemmebiograf. Det er efterhånden blevet dyrt at gå i biografen, så hvis du ser mange film, kan det være en god investering at lave et hjemmebio-miljø i dit eget hjem. På den måde har du også selv mulighed for at bestemme, hvordan bioen skal indrettes, hvilke snacks du vil spise, hvilken film du vil se osv.

En hjemmebio kan desuden være en hyggelig måde at mødes med vennerne på. Derudover kan man også bruge den til at fremvise billeder og videoer fra diverse ferier, gamle minder osv. Så en hjemme-bio er altså ikke en helt tosset investering, hvis du holder af at samle familie og venner i dit hjem.

 

Skab et komfortabelt og hyggeligt miljø

Det helt essentielle for en hjemmebio er komfort, da det skal være behageligt at sidde ned i flere timer og se film. Det er derfor vigtigt at indrette hjemmebioen med gode sidepladser – afhængig af hvor meget plads i har til hjemmebioen, kan i vælge lænestole eller sofaer for at gøre stemningen mere hyggelig og hjemlig.

Er budgettet sparsomt, kan man for eksempel tage en tur på loppemarked eller kigge på Den Blå Avis efter lænestole eller sofaer, der kan bruges til formålet. Det er også en gode måde at personliggøre bioen på, samtidig med at det er fornuftigt ikke at købe splinternye møbler, da de gerne skulle kunne holde til en del.

 

Det skal du også bruge til hjemmebioen

Når siddepladserne er på plads kræver det selvfølgelig også et stort tv eller en projektor og et lærred for at skabe en god hjemmebio. Dette vil også være en af de dyrere poster på listen, men igen er det noget man kan bruge til flere forskellige formål og ikke kun til at vise film via.

Med siddepladserne, skærmen og et godt lydsystem, er de dyreste poster dækket og herefter er det op til dig selv, hvor meget du vil gøre ud af det. I princippet behøver man ikke så meget mere end det, men det kunne da være en god idé at investere i nogle plastikkrus og skåle, man kan bruge til sine drikkevarer og snacks.

Køb gerne glassene så store som muligt, så i slipper for at afbryde filmen hele tiden for at fylde dem op. Det samme gælder skålene. Derudover kan det være en god idé at have en klud ved hånden til når uheldet er ude, tæpper til hvis det er køligt og puder for ekstra komfort. Mange af disse ting kan købes i IKEA, Tiger eller lignende steder, hvor det ikke koster det helt vilde. Der er jo ingen grund til at bruge en formue på tilbehøret, hvis det kan fås i en udmærket kvalitet til en billigere penge andre steder.

Får du samlet alle ovennævnte ting samt et godt lager af en masse film eller et abonnement, du kan streame film fra, så bure du være klar til film og rimelig godt stillet i forhold til hjemmebiografskonceptet .

Billede: PascalSijen

Related Post