Anbefalinger
Anbefaling: Ser du månen, Daniel?

Er du til film, der er baseret på virkelige hændelser? Og kan du godt tåle at se film, der udfordrer dig på følelserne? Så skal du skynde dig at se den danske dramafilm, ”Ser du månen, Daniel”.

I ”Ser du månen, Daniel” følger vi danske Daniel Rye, som i en alder af blot 23 blev taget som gidsel af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien. Han sad som gidsel i 398 dage – blandt andet sammen med den amerikanske journalist James Foley.

I filmen følger vi Daniels konstante kamp for overlevelse i fangenskab, og hvordan han gang på gang bliver ydmyget og tortureret af terrorister.

Desuden følger vi også familiens kamp for at få deres søn tilbage, og hvordan de må kæmpe med selv at indsamle løsesummen, som Islamisk Stat kræver. Filmen illustrerer samtidig også, hvor svært det er for filmen derhjemme at blive ved med at bevare troen på, at deres søn og bror kommer hjem igen.

Midt i den tragiske hændelse er gidselforhandleren Arthur, som viser sig at få en helt afgørende rolle for Daniel og hans befrielse.

En barsk film

”Ser du månen, Daniel” er cirka 2,5 time lang og viser publikum, hvor langt ud tortur og uvished kan drive en. Vi ser hvordan Daniel desperat forsøger at begå selvmord, og hvordan han spiller æsel for at redde sig selv og sine medfanger for yderligere tortur og ydmygelse.

Filmen er undervejs så barsk, at det kan være svært at holde tårerne tilbage.

Filmen er instrueret af Niels Arden Oplev. Rollen som Daniel bliver spillet på fremragende vis af Esben Smed, mens Anders Berthelsen er i rollen som gidselsforhandleren, Arthur.

Filmen er udtaget som en af tre kandidater til at blive indstillet som Danmarks officielle Oscar-bud.

Related Post