Biograf oplevelser
Har du lyst til at se en julefilm?

Er du vild med julen, og alt hvad der hører sig til? Noget der især hører sig til julen, er selvfølgelig julefilm, og der findes efterhånden et ret stort udvalg. Det er som om, at de julefilm vi så, da vi var små, ofte er de julefilm, vi ser igen og igen. Men måske er det tid til en voksenjulefilm?

Her er der heldigvis også en del at vælge mellem. Er du til romantik, skal du helt klart streame Love Actually, som er en dejlig romantisk julekomedie, man ynder at se jul efter jul. Men hvorfor er det blevet en klassiker, og hvorfor er den så god? Det forsøger vi at sætte lidt ord på herunder.

Love Actually er blevet en juleklassiker

Love Actually er blevet en juleklassiker, og det er der mange grunde til. En af disse grunde er, at filmen er spækket med stjerneskuespillere, som alle leverer fantastiske præstationer. Filmen er en hyldest til julen og kærligheden, og hvem ønsker sig ikke sådan en cocktail i en december måned, der i forvejen emmer af familiehygge?

Filmen handler mere om kærlighed end jul, men det er en film, der får seeren til føle kærligheden meget meget tæt på, og det hører også julen til.

Hvorfor er filmen blevet et hit?

Love Actually er et hit, fordi den først og fremmest har en masse dygtige skuespillere, der formår at fremstille fantastiske følelser. Derudover er det en genistreg i formidling. For hvordan formidler man kærligheden, når man også ønsker at fremstille de mindre gode sider?

Kærlighed er en kompleks størrelse, og det ved voksne mennesker godt. Alt er ikke altid en dans på roser. Det formår instruktøren af denne film at formidle ved at have mere end én hovedperson – en såkaldt multiplotfortælling.

I stedet fortæller han otte pars tid omkring juletid. Vi følger deres interne konflikter og stærke følelser. Vi ser, hvordan forhold kan være ekstremt stærke, men også ekstremt skrøbelige. Der er store svigt og uforløste konflikter.

Det er kærlighedsfortællinger fortalt med en fantastisk britisk humor. Derfor er filmen et hit. Den rummer det sjove, det svære og det søde.

Related Post