Biograf oplevelser
5 gode biografer i Danmark

Det er blevet temmelig dyrt at gå i biografen i Danmark – en helaftensfilm løber hurtigt op i omkring 110 kroner og så kommer der biografsnacks oveni. Det er altså en halvpebret affære at gå i biografen i dagens Danmark, hvorfor det er vigtigt at vælge en god biograf, hvis man vil have mest muligt ud af oplevelsen.

Når det koster så mange penge at gå i biografen, kan man jo ligeså godt vælge en af de bedste biografer. Dette kan du læse meget mere om nedenfor, hvor du vil finde gode tips og info og de bedste biografer i Danmark.

 

Fem gode biografer i Danmark

 

IMAX

IMAX: Du finder Danmarks (faktisk Nordens) eneste IMAX biograf på Fisketorvet i CinemaxX, hvor du kan opleve spillefilm i den bedste kvalitet. IMAX er etfilmformat opfundet af Canadas IMAX Corporation. IMAX har kapacitet til at optage og fremvise billeder af langt større størrelse og opløsning end konventionelle film-systemer. Siden 2002 er nogle spillefilm blevet opgraderet til IMAX-format, og nogle er også blevet delvist optaget med særlige IMAX-kameraer.

Imperial

Her er lydkvaliteten ultra skarp og projektoren er indenfor elite-klassen, hvilket gør dette til en af de bedste biografer i København.

Metropol

Her vises både de nyeste film fra Hollywood samt Danmark. Derudover kan man også se diverse opera og teaterforestillinger.

Herlev Biograf

I Herlev biograf har de satset og fjernet en stor del af stolene i biografsalen for at indsætte større stole. Dette betyder, at du nu får endnu mere komfort for dine penge, da du kan ligge helt udstrakt i de nye stole. Stolene kan skubbes tilbage, benene kan smides op og du kan nyde filmen i liggende position. Dette er indtil videre den eneste biograf i Danmark, der kører med dette koncept.

CinemaxX i Århus

I CinemaxX Århus findes et lignende koncept, hvor de har installeret luksussæder med ben støtte og spisebord i nogle af salene. CinemaxX mener nemlig, at luksusbiografer er vejen frem, hvilket man også ser i USA, hvor der findes hele biografer, der udelukkende er luksus.

 

Booke din biograftur

Du kan nemt og enkelt booke din biograftur gennem kino.dk, der giver dig adgang til at booke din biografoplevelse fra størstedelen af de danske biografer. Det koster som regel 5 kroner i gebyr, når du har booket billetten online hjemmefra, men det kan være godt givet ud, hvis det er en premierefilm, der bliver udsolgt hurtigt. Det er både muligt at reservere og købe billetterne gennem kino.dk. Det vil sige, at du kan vente med at betale til du henter billetterne, hvis du helst vil det – det kan jo ske at en bliver syg, hvorfor det vil være ærgerligt at betale for vedkommendes billet inden.

Når du booker din billet gennem Kino, kan du selv vælge hvor du vil sidde ud fra en oversigt, der viser vore lærredet er i forhold til dine siddepladser.

Husk at du som regel skal hente billetterne en halv times tid før, når du booker online, hvis du vil sikre dig at beholde de sæder, du har valgt – har du derimod betalt for billetterne er sæderne dine uanset hvad tid du afhenter billetterne. Vil du derimod hellere se de nyeste premierefilm derhjemme i stuen, så kan du på Blockbuster.dk leje en lang række af de nyeste film fra biograferne, naturligvis til en langt lavere pris.

Billede: Andrew E. Larsen

Related Post