Anbefalinger
Film, der aldrig går af mode

Der findes film, der aldrig går af mode. Nogle film er blevet genindspillet utallige gange, fordi deres popularitet aldrig helt forsvinder. Og hvorfor så ikke malke den succes? Vi ser det med James Bond, Star Wars, Star Trek og mange, mange flere.

En film, der aldrig går af mode, er Superman. Der er produceret mange udgaver af den blåklædte, mørkhårede superhelt, Superman, og filmene hitter gang på gang. Har du også lyst til at give dig i kast med superheltens univers? Det forstår vi godt.

Men hvorfor al den succes?

Superman – superhelten over dem alle

Der er ikke nogen tvivl om, at Superman er blevet et helteikon, der er lidt mere populær end alle de andre. I 1938 så Superman dagens lys i et tegneserieblad, Action Comics, men det var først 40 år efter, han havde premiere på det store lærred.

Superman appellerer til almindelige mennesker. Han står for retfærdighed og sandhed, og det er værdier, vi alle kan være enige i. Han er en overnaturlig superhelt, der opvokser i et ganske almindeligt hjem på Jorden. Det er nok også derfor, vi som beskuer kan appellere til ham. Han er ikke udelukkende overjordisk.

Superhelte er enigt populære – hvorfor?

Hvorfor er superhelte mon så populære?

De seneste år har Marvel præsenteret den ene superheltefilm efter den anden. Og det er altså superheltefilm, der fylder biograferne rundt omkring i verden. Hvordan kan det være, vi tiltrækkes af magi og overnaturlige mennesker med superkræfter, der skal redde verden?

Der kan være mange svar på netop det spørgsmål, men det svar, der ligger lige til, er, at det er en form for virkelighedsflugt. I dag lever vi en lind nyhedsstrøm, og vi bliver dagligt præsenteret for verdens undergang, uløselige krige og hungersnød. Superheltefilmene hiver os ud af den verden, vi lever i, og ind i en anden.

Se Superman fra din sofa

Superman findes som sagt i mange udgaver. Det er en klar fordel at starte med den første film, da du så får et indtryk af, hvordan det hele startede. Derefter kan du bevæge dig opad.

I dag er der langt flere tekniske virkemidler, som man slet ikke havde, da Superman første gang så dagens lys på lærredet. Se den første, og dvæl ved historien. Se de resterende film og følg den fantastiske teknologiske udvikling.

Det bedste ved det hele er, at du kan se alle filmene fra din sofa.

Tag

Related Post