Streaming
Streaming – en uendelig samling af film

I dag er film blevet langt mere tilgængelige, hvor man før i tiden måtte vente på, at filmen kom ud på DVD, er det i dag muligt at finde mange film hurtigere gennem forskellige streaming-services.

Streaming er et koncept, der gør det muligt at konsumere media mens det leveres. Streaming betyder, at det bliver distribueret over et datanet – det vil sige, at det er muligt at streame film over nettet. Netflix og HBO er eksempler på to af de største mediestreamings-tjenester i verden, hvor det både er muligt at streame film, dokumentarer og tv-serier. Det betyder, at Netflix fx opkøber sig rettighederne til at vise diverse film, hvilket giver dig mulighed for at se dem gennem Netflix mod et månedligt gebyr på omkring 80 kroner.

 

Fordele og ulemper ved Netflix

Netflix er en amerikansk leverandør af online-streaming, der også er blevet tilgængelig i Danmark. Netflix har et meget stort sortiment af film og tv-serier, hvilket er en klar fordel ved at abonnere på denne service. Du får meget for pengene, men det er måske mere kvantitet over kvalitet, da der også findes enormt meget skrald på Netflix. De er desværre også lidt sløve i betrækket, når det kommer til at vise nye film – det kan sommetider godt tage lang tid, før de nyeste film er tilgængelige på Netflix. Man kan derfor håbe på, at de i fremtiden bliver bedre til at forhandle aftaler og dermed kan tilbyde en bedre kvalitet fremfor kun kvantitet.

Der er dog også fordele ved Netflix, der blandt andet har produceret forskellige film og tv-serier, der kun findes på Netflix. Det er fx serien Orange Is the New Black, der blev et kæmpe hit over hele verden.

Derudover får man også meget mere for sine penge, hvis man sammenligner det med en biograftur eller en lejefilm.

Det er selvfølgelig også en fordel, at du kan se film og serier, hvor og hvornår du vil. Du behøver kun en smartphone, tablet eller computer, der kan går på nettet, for at få adgang til Netflix. Det betyder også, at du kan spole og pause filmen som du har behov for, hvilket fx ikke er muligt, når du ser en film i tv’et eller biografen.

 

De bedste film på den danske Netflix

Det fungerer sådan, at din Netflix reguleres efter, hvor du befinder dig. Så hvis du fx er i USA, vil du have adgang til den amerikanske Netflix, men når du er i Danmark, har du kun adgang til det danske udvalg, der dog spænder vidt over diverse internationale og danske titler – der skulle eftersigende være mere end 7000 forskellige film og serier til rådighed.

Nedenfor kan du finde en liste over 10 af de bedste film, der er at finde på den danske Netflix, så det er bare med at komme i gang med at streame nogle film.

  1. The Bucket List
  2. Taken
  3. Sherlock Holmes
  4. Inception
  5. Iron Man
  6. Memento
  7. Cloverfield
  8. Unbreakable
  9. Into the Wild
  10. South Park

Billede: joannapoe

Relaterede indlæg