Anmeldelser
En gribende og voldelig hævnhistorie

Er du til gys, krimi og thriller, så kan den danske film Underverden anbefales. Du leder måske efter en god film til weekenden og kunne godt tænke dig at se en nyere film fyldt med spænding. Underverden er fra 2017 og i den grad en gribende fortælling om hævn gennem den skumle thriller. Lyder det lige som noget for dig, så kan du leje den gennem Blockbuster lige her.

Dansk krimi når det er bedst

Underverden er en dansk krimithriller, der næsten blev valgt som landets udenlandske film optagelse i Academy Awards. Som titlen antyder, er Underverden en dyster film, belysningen er næsten altid lav og de udvendige skud overskyet. Dar Salim spiller Zaid, en anden generation af irakisk indvandrer til Danmark, og respekteret kirurg med en gravid kone.

Zaids bror Yasin er et laveliv og en kriminel, der hele tiden bruger stoffer og kommer i dybden med de kriminelle han arbejder for. Efter at være kommet til Zaid for at bede om penge igen sender Zaid Yasin væk. Den næste dag bliver Zaid fortalt, at Yasin blev myrdet.

Dette begynder filmen med, da Zaid kanaliserer sin anger i ustoppelig hævn. Han træner som en bokser og går ind i den skyggefulde kriminelle underjordiske verden, fyldt med rødbelyste underjordiske sexklubber, grimme lægesteder, skyggefulde havnearbejdere og hemmelige mødesteder.

Underverden er en visuelt forbløffende film, hvis du kan lide den slags macabre æstetik af urban forfald. Belysningen er upåklagelig og tilføjer en følelse af frygt, men også en gennemtrængende følelse af depression, der muligvis forbinder Zaids tankegang.

Related Post