Anbefalinger
Bliv klar til den nye Star Wars

Det er 10 år siden den sidste Star Wars film havde premiere, hvilket betyder at det var en spændingsdag, da den nyeste og syvende film i rækken udkom her i december.

Star Wars er en science-fiction serie, der foregår i en fjern galakse for meget længe siden. Den første film i serien udkom i 1977, og siden har filmene udviklet sig til en større virksomhed, som blandt andet rummer de syv film, adskillige computerspil, bøger, fanfiktionnoveller, flere fanfilm og meget andet. Universet og historien blev skabt af George Lucas, og er kendetegnet ved et meget stort fiktivt univers med flere parallelle handlinger og en rig baggrund for historien.

Er du dog en af dem, der endnu ikke har fået set den nyeste film i serien, bør du overveje at se de foregående film, inden du kaster dig ud i den syvende film.

 

Star Wars maraton

Det er en større bedrift at gennemføre et Star Wars maraton bestående af de seks foregående film – det anbefales at gennemføre det over to eller flere dage for at komme helskindet igennem det. Filmene er nemlig mere en to timer lange, hvorfor det godt kan blive en meget lang og tung da, hvis du skal igennem seks film på en dag.

Filmene er ikke lavet i kronologisk rækkefølge, så inden du går i gang med dit maraton, må du gøre op med dig selv, om du vil se filmene i den rækkefølge de er lavet i eller den kronologiske rækkefølge. Nummer fire, fem og seks blevet produceret først (nummer fire blev produceret i 1977) og nummer et, to og tre er efterfølgende blevet produceret – senest er nummer syv udkommet i december 2015. Nedenfor kan du finde en liste over filmene listet i den kronologiske rækkefølge baseret på filmenes historie.

 

  1. The Phantom Menace (1999)
  2. Attack of the Clones (2002)
  3. Revenge of the Sith (2005)
  4. A New Hope (1977)
  5. The Empire Strikes Back (1980)
  6. Return of the Jedi (1983)

 

Anskaf dig filmene

Du kan købe filmene hos CDON.com, der sælger episode 1-3 på en DVD og 4-6 på en anden DVD – begge DVD’er koster 129 kroner, hvilket må siges at være en overkommelig pris for tre film. Med dette sæt kan du nemt blive klar til at se den verdensomtalte film: The Force Awakens, der er den syvende film i samlingen. Denne kan du lige nu se over hele landets biografer. Du kan både se den i IMAX, 3D og almindelig 2D afhængig af dine behov.

Relaterede indlæg